Week van het Economieonderwijs

De Week van het Economieonderwijs is een serie evenementen voor scholieren, studenten, docenten en academici die betrokken zijn bij het overdragen van economische kennis. Wat is de staat van het onderwijs? En hoe brengen we het economieonderwijs naar een hoger niveau? Van 12 tot en met 16 december is er volop ruimte om ervaringen uit te wisselen, nieuwe ideeën op te doen, lesmethoden te bespreken en de toekomst van het economieonderwijs te verkennen.
Meld u nu aan het evenement van uw keuze!

AEclipse Studentenolympiade

Friday 16-12-2016
14:15 - 16:15 uur
Erasmus School of Economics, Rotterdam

Studievereniging AEclipse nodigt ambitieuze studenten uit om deel te nemen aan de eerste National Economics Olympiad (NEO) 2016-2017. Bachelor-3 en masterstudenten (bedrijfs)economie en econometrie gaan de strijd aan in teams van drie studenten. Het doel van de NEO is om een platform te creëren voor talentvolle, academische studenten en hun een kans te bieden om hun talent te laten zien. Prominente professoren van verschillende Nederlandse universiteiten hebben hun kennis en ervaring aangeboden om dit evenement waar te maken.

Alle deelnemers zullen een certificaat van deelname ontvangen, getekend door de decaan van Erasmus School of Economics. De beste studenten zullen een financiële compensatie, een kans om naar een exclusief event van het Ministerie van Economische Zaken te gaan en een aanvullend certificaat met hun desbetreffende positie ontvangen. Prof. dr. K.H.W. (Klaas) Knot, de president van De Nederlandsche Bank, zal de prijzen uitreiken aan de studenten. De studenten uit het winnende team mogen zichzelf een jaar lang de beste studenten noemen wat betreft economische concepten, probleemoplossing en kritisch nadenken.