Week van het Economieonderwijs

De Week van het Economieonderwijs is een serie evenementen voor scholieren, studenten, docenten en academici die betrokken zijn bij het overdragen van economische kennis. Wat is de staat van het onderwijs? En hoe brengen we het economieonderwijs naar een hoger niveau? Van 12 tot en met 16 december is er volop ruimte om ervaringen uit te wisselen, nieuwe ideeën op te doen, lesmethoden te bespreken en de toekomst van het economieonderwijs te verkennen.
Meld u nu aan het evenement van uw keuze!

Rethinking Economics discussieavond met Steve Keen

Monday 12-12-2016
19:30 - 22:00 uur
Spui25, Amsterdam

Op 12 december wijdt Rethinking Economics in het kader van de ESB Week van het Economieonderwijs een avond aan vernieuwing van het wetenschappelijke onderwijs.

De avond zal beginnen met de presentatie van het curriculumonderzoek dat uitgevoerd is door Rethinking Economics. Hoe scoren de verschillende bachelors in Nederland nou eigenlijk als het gaat om diversiteit van theorieën en methodes, interdisciplinariteit, relevantie naar de echte economie en kritisch denken?

Daarna is het woord aan onze hoofdgast, prof. Steve Keen. Keen is hoogleraar en hoofd van de School of Economics van Kingston University (Londen), één van de eerste universiteiten ter wereld die de economieopleiding op een fundamenteel andere manier heeft ingericht. Wat kan het Nederlandse onderwijs leren van zijn ervaringen?

Deze vraag zal verder beantwoordt worden in het hierop volgende panel, waarin verschillende Nederlandse hoogleraren met Keen de discussie aan zullen gaan. Welke concrete stappen kunnen we zetten om het onderwijs te verbeteren in Nederland? De panelleden worden binnenkort bevestigd.

Verdere ideeën zullen achteraf uitgewisseld worden onder het genot van een borrel.