Week van het Economieonderwijs

De Week van het Economieonderwijs is een serie evenementen voor scholieren, studenten, docenten en academici die betrokken zijn bij het overdragen van economische kennis. Wat is de staat van het onderwijs? En hoe brengen we het economieonderwijs naar een hoger niveau? Van 12 tot en met 16 december is er volop ruimte om ervaringen uit te wisselen, nieuwe ideeën op te doen, lesmethoden te bespreken en de toekomst van het economieonderwijs te verkennen.
Meld u nu aan het evenement van uw keuze!

Teaching Economics using Experiments

Tuesday 13-12-2016
16:30 - 19:00 uur
Nijmegen School of Management (NSM) Decision Lab, Nijmegen

De empirische kant van economisch onderzoek bestaat vaak uit experimenten. Het is daarom belangrijk dat (aankomende) studenten en scholieren vroeg met experimenten in aanraking komen.

Het doel van de sessie is leraren onderdeel te maken van lab- en groepsexperimenten, zodat zij kennis opdoen over de mogelijkheden van experimenten in de eigen klas. Hoe laat je bijvoorbeeld de conformation bias zien?

Het voorlopig programma:
1) Welkom en korte introductie (in English)
2) Leraren worden object van onderzoek. Welke beslissingen nemen zij? (in English)
3) Presentatie met meerdere voorbeelden van experimenten. Wat is er nodig om een experiment in de klas te doen? Vaak is pen en papier voldoende, maar tegenwoordig kunnen scholieren meer geprikkeld worden met o.a. online vragenlijsten (in English)
4) Borrel en discussie (in English and/or Dutch)